25 Ağustos 2011 Perşembe akşamı iftar yemeği düzenlendi.

Yassıköy Belediyesi'ne bağlı Büyük Müsellim köyünde 25 Ağustos Perşembe akşamı iftar yemeği düzenlendi.

Köy halkı tarafından düzenlenen iftar yemeğine soydaşlar birlikte yöneticiler katıldı. İftara Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Başkan Yardımcılar İlbay Deli, Turgay Mümin, Niyazi Yaluç, belediyenin Kamu Yararına Kalkınma Şirketi Başkanı Mustafa Mustafa, meclis üyeleri, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Devecioğlu ve Rıdvan Molla İsa, Ziraat Bankası Gümülcine Subesi Müdürü Çağrı İzmirlioğlu, Celâl Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, Encümen Heyeti Başkanı Mehmet İsmail ve öğretmenler katıldı. 

Cami avlusunda düzenlenen iftar yemeğinde akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. Yemeğin ardından Müftü İbrahim Şerif tarafından yemek duası ve selâmlama konuşması yapıldı. Müftü, yaptığı konuşmada iftarı düzenleyen B.Müsellim halkını tebrik edip teşekkür etti. Konuşmasının devamında Kadır Gecesi hakkında soydaşlara bilgi vererek şunları belirtti; 

" B.Müsellim köyünde köy halkı olarak ikinci iftar sofrasını tertip etmiş burulunuyoruz. Bu iftarlarda emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu Ramazan akşamında Cenâbı Allah'ın sevdiği Peygamberimizin hoşa gittiği güzel bir manzara meydana getirdik. Bu manzaranın bu köyde bundan sonra da devam etmesini rica ediyorum. 

Değerli kardeşlerim, toplumları toplum yapan unsurların en başında dini düşünceler, dini duygular ve dini yaşayış gelir. Dinsiz bir devletin yaşaması mümkün olmadığı gibi, dinsiz milletlerinde dünya yüzünden silinip gitmesi de an meselesidir. Batı Trakya'mızda asırlardan beri Müslüman Türk olarak soydaşlarımız daha ilelebet buralarda aynı şekide yaşayabilmesi için dinine, diline, geleneklerine, göreneklerine sıkı sıkıya bağlanmak mecburiyetindedir. Fakat az öncede zikrettiğim gibi en önemlisi din unsurdur. Din bazı şekillerden iberettir. İşte bu akşam yapmış olduğumuz toplu iftar da bir şekilden ibarettir. Bu şekil Allah katında makbül olduğu gibi gelecek nesillerede örnek teşkil etmektedir. Çünkü küçük çocuklarımızın beyinlerine kazınacak olan bu hareketler gelecekte buralarda Müslüman Türkün yaşayacağına ve yaşaması için bir sebep olacaktır. Bundan dolayı bu akşam burada köy halkının yaptığı davranış takdire şayandır. 

Değerli kardeşlerim, Batı Trakya Türkleri olarak burada küçük bir topluluk ve bir aile gibiyiz. Ramazan boyunca dağ köylerimizde her akşam bir iftara katıldık. Kendi kendime bir soruyu sürekli sordum ve bu soruyu sizlerle de paylaşıyorum. Eğer beni hor görmezseniz. Balkan köylerinde yapılan toplu iftara hep gıptayla baktım, isteseniz biraz da haset ettim deyin. Tutunuz. Demirören'de, Mehrikoz'da, Hebiköy'de, Hemetli'de her akşam iftar sofraları düzenlendi. Ne yazık ki, son yıllarda yaka köylerimiz hele hele ova köylerimiz bu gelenekleri tamamen terk ettiler. Bundan dolayı çok üzüntü duyuyorum. Bu akşam biraz teselli duyuyorum. Bu bölgede B.Müsellim köyünün toplu iftar yapması bizim dini geleneklerimize bağlı olduğumuzu gösteriyor. Ayrıca yarın akşam da Bulatköy'de böyle bir geleneğin olması beni mutlu ediyor. İnşalla bu gelenek gelecek yıllarda ova köylerimizde de devam eder. Bu geleceklerin devam etmesi burada Türklüğün Müslümanlığın devam etmesi demektir. 

Değerli kardeşlerim, yarın akşam Kadır Gecesi'ni idrak edeceğiz. Kadır Gecesi, Kur'an'ın indiği gece, Kadır Gecesi, meleklerin insanların arasında dolandığı gece, Kadır Gecesi yarın akşamdan itibaren gelecek seneki Kadır Gecesi'ne kadar ölecek olan insanların isim listesinin Azrail Aleyhisselâm'a, yağacak yağmurların, esecek rüzgârların listesinin İsrafil Aleyehisselâm'a verildiği gecedir. Bunun için gelecek Ramazan ayına kimler ulaşır kimler ulaşmaz onu Allah'tan başka hiç kimse bilmiyor. Sadece rivayet şudur ki; yarın akşam camilerde, evlerde ibadetle vakit geçiren ve isimleri Azrail Aleyhiselâm'a verilecek olan insanlar için Azrail Aleyhisselâm Allah'a; "Yarabbi bana ruhunu kabzetmem için ismini verdiğin filanca kulların şuanda camilerde veya evlerinin köşesinde göz yaşlarıyla sana ibadet ediyorlar onların günahlarını af effet" diye dua edecek . Yarın akşam böyle bir geceyi idrak edeceğiz. Ben şimdiden Kadır Gece'nizi tebrik ediyorum ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Müftünün konuşmasının ardından akşam namazı topluca kılındı. Namazdan sonra köy halkı misafirler kahve ikram etti. Son olarak teravih namazı birlikte kılındı.