BATI TRAKYA ALEVLERE TESLİM OLDU...

Pazartesi günü öğle saatlerinde Çepelli Köyü Taşlık Mahallesi ile Büyük MÜSELLİM Köyü arası ormanlık alanda çıkan yangın, doğudan esen kuvvetli ve sıcak rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü ve köyümüz yönüne ilerledi. Alevlerin hızla büyümesi ve rüzgarın etkisi, yangını kuvvetledirmesi nedeniyle de başta köyümüz Büyük Müsellim, Susurköy-Sostis, Kozlardere-Linos ve Narlıköy-Polyanthos yerleşim yerleri acilen tahliye edildi.Yangının köyümüze sırayet etmemesi için tüm köy halkı ve gençlerimiz; günün gecesi dahil büyük mücadele verdiler.Yangın köyümüzde herhengi bir eve zarar vermezken; Susurköy ve Narlıköyde bazı evlerin zarar görmesine neden oldu. Bölgemizde herhangi bir can kaybının yaşanması felaketin tek tesellisiydi.
Bununla birlikte bundan birkaç gün öncesi Evros bölgesinde başlayan yangın; büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olduğu bildirildi. Yangın nedeniyle Dedeağaç Üniversitesi hastanesi tedbir amaçlı boşaltıldı. Birçok zeytinlik alan ve evler de küle döndü. Bögede Eylül ayının ilk yarısına kadar OLAĞANÜSTÜ HÂL ilan edildi.
23 Ağustos 2023 Çarşamba günü de kuzey böllgemizde bulunan Kirazlı Köyü'ne yangın sıçradı. Cami'nin alevlere teslim olmaması yönünde büyük mücadele verildi.
Bölgede söndürme ve soğutma çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.
Hepimize büyük geçmiş olsun...
Allah bu tür afetleri bir daha yaşatmasın diyoruz...
 
Millet Gazetesinden Ramadan Molla'nın Köyümüz Din Görevlisi
Mehmet Mustafa Halil ile yangın konulu canlı yayın röportajı...


Köyümüzün 9 KM Kuzeyindeki Kirazlı köyü Camii'nde yangın tehlikesi...
Büyük yangın Kirazlı köyüne de sıçradı...
23 Ağustos 2023 Çarşamba
Köyümüzden Halit Süleyman'ın yangına karşı mücadelesi....