Büyük Müsellim 8. Hıdırellez şenliğini düzenledi

Büyük Müsellim 8. Hıdırellez şenliğini düzenledi
19-05-2015
 
Büyük Müsellim Köyü Kültür ve Folklor Derneği 10 Mayıs Pazar günü 8. Hıdırellez şenliği kutlamalarını gerçekleştirdi.
Etkinliğin açılış konuşmasını Büyük Müsellim köyü Azınlık Kültür ve Folklor Derneği Başkanı Cevat Abdurrahman yaptı. Başkan Abdurrahman etkinliğe katılanları kutlayarak başladığı konuşmasında, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra derneğin yönetim kurulu üyesi Türkiye’den Öğretmen Okulu Mezunu Naim Kazım söz alarak, düzenlemiş oldukları etkinlikle ilgili bir konuşma yaptı. 
“BÜYÜK MÜSELLİM YAKA BÖLGESİNİN GÖZ BEBEĞİ” 
Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı başarılı bir yönetim olması sebebiyle bu şenlikte yeni gelişmeşler gördüğünü söyledi. Başkan Kadı, “Müsellim köy yakada Yassıköy belediyesinin göz bebeği olan köylerinden biridir. Müsellim köyün dinamik olması, bize ivme katması bölgenin gelişmesi açısından da çok önemli. Biz bunun değerini kesinlikle biliyoruz. O yüzden Müsellim köye hizmet eden herkesin, başta sizin derneğinizin olmak üzere, mütevelli heyetleri, encümen heyetlerinin onların her zaman emrinde ve hizmetinde olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. 
Müsellim köyün kendi vakıf mallarını değerlendirme ve geleceklerine yatırım yapma amacı konusunda çok önem taşıyan köylerden biri olduğunun altını çizen Kadı; “Bugün burada bunu görüyoruz. Müsellim köyün parlak gençleri, inşallah bu çocuklar, bu sahne tozuna alıştıktan sonra, önümüzdeki yıllarda Müsellim köyün tarihine yeni nesillerde ünlü simalar olarak geçeceklerdir. Çünkü aynı zamanda Müsellim köyümüz siyaset alanında, gerek anavatanda, yurt dışında birçok değerli insanın yetişmiş olduğu bir köy ve bu anlamda da Müsellim köyü bir kez daha tebrik ediyorum. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Dernek yönetimini kutluyor ve hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı. 
“BATI TRAKYA GERÇEKTEN ÇOK BEREKETLİ TOPRAKLAR” 
Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nun temsilen katılan Muavin Konsolos Murat Ertaş yaptığı konuşmada, “Batı Trakya gerçekten çok bereketli topraklar. Öyle ki hatimleriyle, hıdırellezleriyle, ve buna benzer bir çok programlarıyla çok bereketli. Bizler bunlara katılmaktan büyük memnuniyet duyuyor, çok mutlu oluyoruz. Soydaşlarımızla bir arada bulunmaktan çok keyif alıyoruz. Mesela bugün içinde, çeşitli köylerimizde etkinlik düzenlenmekte. Bizlerde mecburen hepimiz ayrı yerlere giderek katılım sağlamaya çalışıyoruz. Başkonsolosumuz Ali Rıza Akıncı’nın sizlere selamlarını getirdim. Böyle programda bulunduğum için çok mutluyum. Bugün bu programın sekizincisi düzenleniyormuş. Ben de nice sekizlerin düzenlenmesini diliyorum. Böyle güzel derneklerin sayılarının artmasını istiyorum. Herkese emek ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” görüşlerine yer verdi. 
Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı yaptığı selamlama konuşmasında, yıllarca Müsellim köyünden çok değerli bir ağabeyi tanıdığını fakat onun kaybetmenin hüznü içinde olduğunu belirtti. Katrancı, bundan sonra da bu etkinliğin aynı güzellikler içinde yaşatılmasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi. 
“BİZİM İNSANLIĞIMIZI HELE HELE EN YÜCE HASLETİMİZ OLAN TÜRKLÜĞÜMÜZÜ GÖSTERMEKTEDİR” 
BAKEŞ Asbaşkanı Ahmet Faikoğlu konuşmasında bugün Anneler Günü olduğunu anımsatarak, “Böyle güzelleri yetiştiren, dini ve milli varlığımızı hissettiren, kızlarımızı evlatlarımızı yetiştiren anaları bugün cani gönülden kutluyorum. Ne olursa olsun, bizim için dini müesseselerde, dini olaylarda dini etkinliklerde, bizim birliğimizi, beraberliğimizi, islamiyetimizi, bizim insanlığımızı hele hele en yüce hasletimiz olan Türklüğümüzü göstermektedir” ifadelerini kullandı. 
Ayrıca vakıf mallarının önemine de değinen Faikoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Vakıflar, camiler, mektepler, medreseler bizim hem dini ve hemde milli varlığımızı göstermektedirler. Unutulmasın ki, Batı Trakya Azınlığının dini ve milli menşeyi bölünmez bir bütündür. Türk Müslümandır, Müslüman da Türktür. 29 Ocakları bana hatırlatıyor sizin köyünüz. Bu köyümüz ki, kuğular gibi bayanlar, kadınlar hepsi yollara döküldü ve 'Türküz-Türküz' diye yollarda haykırdı. O günleri bana hatırlatıyor. Bu hususta, bu dünyaya kendilerini atfeden insanları cani gönülden tebrik ediyorum. Birlikten, beraberlikten, Allah bizi ayırmasın. Birlik ve beraberlik içinde bir çok toplantılara böyle katılmamızı, Cenab-ı Allah nasip ve müesser eylesin.” 
“NAMERDE EĞMEDEN HEPİMİZE ONURLU BİR YAŞAM İÇİN KAZANÇLARA VESİLE OLSUN” 
Son olarak Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa yaptığı konuşmada toplum olarak zor günler geçirdiklerini belirterek, “Zor günler geçirdiğimiz toplum olarak, ülke olarak sınandığımız bir dönemde, baharın, tabiatın, bereketin, umudun sembolü olan Hıdırellez hepimize sağlık, mutluluk, esenlikler getirsin. Bereketli bir üretim sezonu sağlasın. Ektiğimizi, biçtiğimizi, yetiştirdiğimizi, ürettiğimizi korusun. Namerde eğmeden hepimize onurlu bir yaşam için kazançlara vesile olsun. Daha nice hıdırellezlerde buluşmak nasip, kısmet olsun” görüşlerine yer verdi.