Büyük Müsellim Derneği’nden Hıdrellez kutlaması

Büyük Müsellim Derneği’nden Hıdrellez kutlaması
10-05-2017

 
Rodop iline bağlı Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği’nin bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Hıdırellez Şenliği, 7 Mayıs Pazar günü yapıldı.
Etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Etkinikte Keşan’dan gelen ekip ve ayrıca İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müziği Korosu da konser verdi. 
Etkinlik, dernek başkanı Cevat Abdurrahman’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Abdurrahman, derneğin 2008 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüğünü, kültürel faaliyetlerin yanı sıra doğa, hayvan ve insan sevgisine önem verdiklerini ifade etti. Dokuz yıldır Hıdırellez etkinliği düzenlediklerini anlatan Abdurrahman, katılımcılara teşekkür etti. Derneğin başkan yardımcısı Naim Kadir ise Hıdırellez’in anlamını anlattı. 
Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu Davut Ocak, konuşmasına Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın selamlarını ileterek başladı. Ocak, kültürlerin önemine değindi ve kültürün toplumları birbirine perçinleyen en önemli etken olduğunu vurguladı. Hıdırellez’in de Türk kültürünün çok önemli bir parçası olduğunu belirten Ocak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. 
Etkinliğin kültürel bölümünde ise Büyük Müsellim’den çocuklar şiirler okudu. Etkinlik, derneğin müzik kolundan Batuhan Hasan ve dernek başkanı Cevat Abdurrahman’ın okudukları Türk halk müziği şarkıları ile devam etti. Etkinliğin devamında Keşan’dan gelen Türk Sanat Müziği Korosu sahneye çıkarak çeşitli şarkılar seslendirdi. Zengin bir programın olduğu etkinlik Gümülcine Türk Gençler Birliği saz grubu ve Karaduman şov ile devam eden etti. Büyük Müsellim’deki etkinlikte son olarak İskeçe Türk Birliği Türk Sanat Müzik Korosu bir konser verdi. İTB korosunun konseri konuklardan büyük beğeni topladı.