DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ BÜYÜK MÜSELLİM KÖYÜ’NDE HALKA HİTAP ETTİ

5 Nisan 2013 Cuma günü DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi cuma namazını Büyük Müsellim Köyü’nde eda ettiler. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş cuma namazını müteakip halka seslendi.

Yassıköy Belediye Başkanı Dr. İsmet Kadı, Yassıköy Belediyesi Meclis Başkanı Av. Önder Mümin ve Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mümün Mümün’ün de iştirak ettiği Cuma namazı sonrası Belediye Başkanı İsmet Kadı da söz aldı. 

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş yaptığı konuşma da halka DEB Partisi’nin çalışmaları ve yapılandırma sürecini anlattı. 30 yılı aşkındır AB Üyesi olan ülkemiz Yunanistan’da çağ dışı bir uygulamaya maruz kalan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 1923’ten günümüze kemikleşen sorunları olduğunu, bunların ancak ve ancak ülkemiz Yunanistan’ın göstereceği iyi niyetle çözülebileceğini ifade etti. Azınlık olarak yıllardır yasalar çerçevesinde hareket ettiklerini, sıkıntılarını her platformda dile getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini söyledi. Azınlık mutlu bir sona ulaşıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini, bunun için ihtiyaç duyulan hususun birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu ifade etti. Birlik ve beraberlik içinde DEB Partisi’nin çatısı altında mücadele edildiğinde muhakkak sonuç alacaklarını söyledi. 

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’tan sonra söz alan Yassıköy Belediye Başkanı Dr. İsmet Kadı, DEB Partisi’nin Batı Trakya Türkleri için önemli bir siyasi oluşum olduğunu, her Batı Trakya Türkü’nün bu oluşumun içinde olması gerektiğini, Azınlık Hakları konusunda mücadele veren DEB Partisi’nin arkasında kenetlenmiş bir biçimde durulmasının şart olduğunu ifade etti. Gönüllerinin her zaman DEB Partisi’nde olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. İsmet Kadı’ya Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş DEB Partisi rozetini taktı.