DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ KÖYÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

DEB PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ KÖYÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ

23 Mart Cuma günü Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine’nin Büyük Müsellim köyünü ziyaret ederek köy cemaati ile birlikte Cuma namazını eda etti ve namaz sonrası camii önünde köy halkına konuştu.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş namaz sonrası halkı selamlayarak başladığı konuşmasında, “Lozan Antlaşması’yla Azınlık olarak bırakıldığımız günden beri, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının sorunları hala devam etmektedir. Var olan haklarımız da elimizden alınmaya çalışılıyor. Türk ismi geçen derneklerimizin kapatılmış olması, eğitimde yaşanan sorunlar, müftülükler ile ilgili sorunlar hakkında herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir. Ekonomik olarak Yunanistan’ın hatta Avrupa’nın en fakir bölgesi olduğumuz Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından teyid edilmiş olup, bölgenin ekonomik kalkınması için acilen önlem alınmasını bekliyoruz. Rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in vefatından sonra Azınlık insanı farklı partilere yöneldi. Ancak hiç bir siyasi parti Azınlığın sorunları konusunda yeterli olamadı” dedi. Mustafa Ali Çavuş konuşmasının devamında ; Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos’un bir radyo programında “En iyi Türk ölü Türk’tür” şeklindeki ırkçı ifadesinden dolayı suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Son olarak Ali Çavuş, bu zamana kadar davasına sahip çıkan Büyük Müsellim halkına, kendisine göstermiş olduğu sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.

DEB Partisi