Genel Başkanımız Büyük Müsellim Köyü Hıdırellez ve Bahar Şenliği’ne Katıldı

6 Mayıs 2013 Pazartesi günü Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve ekibi, Büyük Müsellim Köyü Kültür ve Folklor Derneği’nin düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenliği etkinliğine katıldı.


Etkinliğe DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gümülcine İl Teşkilatı Sorumlusu Hasan Hasan, DEB Partisi Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet, Yassıköy Belediye Meclisi Başkanı Önder Mümin, Yassıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Mümin, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif Emin, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu-Lisesi Yöneticisi Rıza Kırlıdökme, Dernek Başkanı Cevat Abdurrahman ve köy halkı katıldı. 

Dernek Başkanı Cevat Abdurrahman bir selâmlama konuşması yaparak, katılımcılara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti ve Hıdırellez’in Türk Milleti’nin ortak bir değeri olduğuna vurgu yaptı. Hıdırellez etkinliğinin halkı nasıl kenetlediğine işaret etti. 

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş Batı Trakya Türkleri olarak Lozan Barış Antlaşması ile ülkemiz Yunanistan’a bırakıldığımız günden bugüne örf, adet ve geleneklerimizi yaşattığımızı ve yaşatmaya da devam edileceğini söyledi. Büyük Müsellim Köyü Halkı’nı düzenledikleri güzel etkinlikten dolayı tebrik etti. Büyük Müsellim Köyü Derneği’nin kuruluşunda büyük maddi ve manevi destekleri olan işadamı Faik Besimoğlu’na teşekkür etti. Batı Trakya Türkleri’nin örf ve adetlerinin bu dernekler sayesinde yaşayacağını ve Büyük Müsellim Köyü Halkı’nın bu başarısını örnek olarak gördüğünü söyledi. 

Protokol konuşmalarından sonra programın kültürel kısmına geçildi. İlk olarak dernekte çalışmalarını sürdüren “Minik Kelebekler” adlı çocuk grubu sahneye çıktı. Devamında Gümülcine Gençler Birliği ekipleri, Yassıköy Halk Dansları Topluluğu ile Grup Türkü sahne aldı. 

DEB Partisi olarak geleneklerimizin yaşatılması için çaba harcayan başta Dernek Başkanı Cevat Abdurrahman olmak üzere, etkinliğin oluşumunda emeği geçen herkesi kutluyoruz ve nazik davetleri için çok teşekkür ediyoruz. 

İki Hıdırellez etkinliği arasında, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği Lokali’nde fotoğraf sergisi çalışmaları yürüten GAT öğrencilerini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde izleyerek, gençleri düzenledikleri etkinlik için tebrik etti.