Gümülcine’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu ...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Gümülcine’de resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın veda konuşması damgasını vurdu. Akıncı’nın, “Burada, sizlerin aranızda olmak bir bahtiyarlıktır, bir mazhariyettir, bir Türk diplomatının yaşayabileceği en değerli ve gurur verici görevlerden biridir. Bu görevi önemli kılan sizlerin varlığınız, sizlerin değerinizdir.” Sözleri alkışlarla karşılandı.
29 Ekim Pazar akşamı Gümülcine’de yapılan resepsiyona Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarının yanı sıra, bölgedeki Yunanlı yetkililer de katıldı. Resepsiyona Batı Trakya’nın dört bir yanından katılım oldu.
Törenine katılanlar Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, eşi Hülya Akıncı ve başkonsolosluk çalışanları tarafından karşılandı.
Resepsiyona; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete,  Rodop ili milletvekilleri, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf,  İlhan Ahmet, İskeçe  milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, OKANA Başkanı Sibel Mustafaoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, Doğu Makedonya - Trakya  Eyaleti Başkanı Hristos Metios, Doğu Makedonya - Trakya  Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet meclis üyeleri, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Şapçı Belediye Başkanı Stavridis,  Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet,  Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, eski milletvekilleri, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği, diğerazınlık dernek başkanları ve yöneticileri, yerel yöneticiler, öğretmenler, din adamları ve çok sayıda soydaş katıldı. Ayrıca 29 Ekim resepsiyonuna, İskeçe Saat Kulesi’ni yaptıran Hacı Emin Ağa’nın torunu Serra Fetvacı- Menteşe de katıldı.
Bu yılki resepsiyonda Türkiye’den klasik müzik grubu canlı performans sergiledi.