PROF. DR. HABİL ÇOLAKOĞLU

Prof. Dr. Habil ÇOLAKOĞLU
“Altı yıl süre ile Türkiye Bilimsel ve Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), TarımOrman ve Gıda Teknolojileri Bilim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.”

Ben Büyükmüsellim köyünde 25 Mart 1939 günü ikiz olarak (Habil – Kabil) doğmuşum. Dedem Molla Bekir’ in büyük oğlu Rahim’ dir. Babam Raif dedemin büyük oğlu olup köyümüzde ve Melikli’ de öğretmenlik yaptı. Annem Çepelli köyünden Dikme Ahmet’ in en küçük kızıdır.
İkinci Dünya Harbi bitiminde 16 Eylül 1946’ da 7-8 yaşlarında iken dedem bizi amca ve halalarımla birlikte Türkiye’ye gönderdi. Büyük amcalarım İbrahim, Kadir ve Susurköy’ deki büyük amcam ile büyük halam (Mümin Etemoğlu’nun annesi) köyde kaldılar. İyi ki bizleri buaraya göndermiş, kısa bir süre sonra kendiside geldi ve İzmir’e yerleştik. İlkokula köyümde başladım. İlk, orta, lise ve üniversiteyi İzmir’ de bitirdim. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra akademik kariyerimi tamamladım ve 1986 yılında mezun olduğum fakültede profesör oldum. Meslek hayatımda dekan yardımcılığı, üniversite senatosu ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Altı yıl süre ile Türkiye Bilimsel ve Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), TarımOrman ve Gıda Teknolojileri Bilim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. 2003 yılında emekli oldum.

Küçük amcam Hüseyin Çolakoğlu, Manisa Spor Akademisi kurucu başkanlığı yaptı. Küçük oğlu Prof. Dr Muzaffer Çolakoğlu (Milli Atlet), Ege Üniversitesi Spor Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ nü yürütmektedir. Hüseyin amcamın büyük oğlu Prof.Dr. Zafer Çolakoğlu ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji bölümünde görev yapmaktadır.
1961 yılında fakülte 2. sınıfta iken doğduğum köyü, büyük amcalarımı, halamı, Çepelli’de dedemi ve dayılarımı görme imkanı oldu. Büyük halamın oğlu Mümin Etemoğlu ile İzmir’de aynı fakültede sınıf arkadaşı oldum. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin İzmir Şubesi’ni kurarak ilk kurucu başkanlık görevini yürüttüm. Evli ve bir çocuk sahibi (oğlum bilgisayar mühendisi) olup, iyi ki dedem bizleri buraya getirmiş diyorum. Köyümde kalan akranlarım varsa hepsine sağlıklar diliyorum. Köyümden en iyi hatırladığım rahmetli Besim dayının oğlu, sınıf arkadaşım Faik’ e çok teşekkür ederim beni sizlerle buluşturduğu için…
Hoşçakalın…

Ayrıca tarımsal bilgi için www.toros.com.tr’ ye girin ve çiftçi dostu kısmını tıklayın, buradan gübre önerilerine geçerek hazırladığım web sayfalarını okuyun.