UÇAK DÜŞTÜ...

23 Eylül 2017 tarihinde, Yunanistan’ın Gümülcine kenti yakınlarında dağlık bölgeye Kirazlı Köyü yakınlarına tek motorlu bir uçağın düştüğü bildirildi.
Basında yer alan haberlere göre, Dedeağaç Dimokritos Havaalanı’ndan dün öğle saatlerinde kalkan CT2K tipi 2 küçük uçaktan biri bir süre sonra radardan kayboldu. Yunan kurtarma ekiplerince havadan ve karadan yapılan arama sonucunda, radardan kaybolan uçağın enkazının dün akşam saatlerinde Gümülcine bölgesinde dağlık kesimde yer alan Kirazlı köyü yakınlarında olduğu tespit edildi. Kurtarma çalışmaları köyümüzden de gözlemlendi. Uçaktaki İki kişinin de öldüğü internet basınında bildirildi.

-BASINDAN- AZINLIKÇA

Cuma akşamı Batı Trakya’nın Kirazlı (Kerasia) bölgesine düşen uçakta bulunan iki kişinin cesedi bir hayvan besicisi Hasan Recep'in yardımıyla bulundu.

Ukraynalı olduğu belirtilen biri erkek diğeri kadın iki kişiye ait cesetler gece 22.00 sularında itfaiye ekipleri tarafından bulundu. Önce enkazın yanında ilk cesede daha sonra da yakın mesafede bulunan ikinci cesede ulaşıldı.

ERT Komotini radyosuna konuşan Büyük Müsellim (Mega Pisto) köyünden Hasan Recep adlı hayvan besicisi, bahse konu uçağın düşmeden önce semalarda kulakları sağır eden bir ses çıkarttığını anlattı. “Hayvanlarım korktu ve sürü bir köşeye toplandı. Ben de çok korktum. Başımın üzerinde bir bomba patladı gibi oldu” ifadelerini kullanan Hasan Recep uçakta yaşanan patlamayı, uçağın düşüşünü ve kazayı gören ilk kişi oldu. Sürüsünü geride bırakan hayvan besicisi, 11 kilometre uzaklıktaki Susurköy’e (Sosti) giderek yetkililere durumu bildirdi.

Cesetlerin, Ukraynalı bir çifte ait olduğu kaydedildi. özel uçak 12.35 sularında Romanya’ya ulaşmak üzere Dedeağaç (Alexandroupoli) havaalanından havalanmıştı.