YASSIKÖY BELEDİYESİNDE YENİ DÖNEM...

Yassıköy Belediye Başkanı
Önder Mümin:
“Sıradan bir belediye başkanı olmayacağım”

Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin:

"Sizin, orta halli, yardıma muhtaç kardeşlerimin, yaşlılarımızın, emeklilerimizin, emekçilerimizin, gençlerimizin, neslimin ve gelecek neslin belediye başkanı olacağım.

 

Geçtiğimiz aylarda yapılan yerel yönetim seçimlerinden sonra, belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtar olarak seçilenlerin yemin törenleri düzenlenmeye başlandı.

Yassıköy Belediyesi yemin töreni 30.08.2019 günü, Belediye Başkanı Önder Mümin’in köyü olan Yalanca’da yapıldı. Böylece Yassıköy Belediyesinde ilk defa halka açık bir tören yapılmış oldu. Törene askeri, emniyet ve üniversite yetkililerinin yanı sıra Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, etraf köylerin din görevlileri, meclis üyeleri, eski başkanlar İsmet Kadı ve Kiryakos Amucas’ın yanı sıra ile çok sayıda insan katıldı.

Bandoyla Yalanca Meydanı’na gelen gelen seçilmişlerin yemin töreni dini ayinle başladı. Kürsüye çıkan papazlar İncil’den parçalar okudular.

Törenin devamında Yalanca Din Görevlisi Rıdvan Kır Hümmet ile Büyük Müsellim Din Görevlisi Mehmet Mustafa Halil kürsüye çıktılar. Rıdvan Kır Hümmet Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu. Günün duasını ise Mehmet Mustafa Halil yaptı.

Tören sonunda, tarihte ilk defa Yassıköy Belediyesi yemin töreninin bir köy meydanında halka açık olarak gerçekleştiğini, temel seçim vaatlerinden ilkini yerine getirdiklerini, tüm belediye mensuplarına ve eski belediye başkanları İsmet Kadı ile Kiryakos Amucas’a teşekkür ettiğini belirten Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, “Sıradan bir belediye başkanı olmayacağımın üstünü çizerek ifade etmek istiyorum. Her belediye başkanı görevi devraldığı esnada mutluluktan halkına şu yalanı söylüyor: Herkesin belediye başkanı olacağım. Arzu etmemize rağmen maalesef her birey tarafından kabul görme imkanımız siyasette gerçekleşmiyor. Ayrıca her siyasetçi için bir son kullanım tarihi olduğunun tamamen bilincinde olarak yemin ediyorum. Doğru zamanda ayrılmayı Rabbim hepimize kısmet etsin. Bu doğrultuda bizleri aydınlatsın, diyorum, fakat o zaman gelinceye kadar, bölgeme, yerel yönetimlere, sizlere vereceğim çok değerli hizmetlerim olacağından ve kendim emin bir şekilde, sizler ve çalışma arkadaşlarımla birlikte, bu kutlu yolda yürümekten onur ve şeref duyacağımı ifade ediyorum.

Bıkmadan, değişime endeksli olarak, organize bir şekilde, kanuni yetkilerimin bilincinde olarak, her birinize hizmet götürme sorumluluğumu, kayıtsız, şartsız, ivedilikle yerine getireceğimi ifade etmek istiyorum. Fakat, buna rağmen herkesin belediye başkanı olma fikrini inandırıcı bulmadığımı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı ve kimlerin belediye başkanı olacağını şöyle açıkladı:

  • Maddi çıkarların, işadamlarının belediye başkanı olmayacağım.
  • Sizin, orta halli, yardıma muhtaç kardeşlerimin, yaşlılarımızın, emeklilerimizin, emekçilerimizin, gençlerimizin, neslimin ve gelecek neslin belediye başkanı olacağım.
  • Yalanı meslek edinenin, rencide edenin, toplumumuza nifak tohumları atanların belediye başkanı olmayacağım.
  • Gerçek, samimi, özverili, fedakar kardeşlerimin belediye başkanı olacağım.
  • Şahsi çıkarların ve şahsi çıkar güdenlerin belediye başkanı olmayacağım.
  • Toplum menfaatini güden, bölgesinin ve sizlerin menfaatlerini ön planda tutarak çalışan bir belediye başkanı olacağım.
  • Anladığınız üzere, doğru bildiklerim, değerlerim, dava adına, sizlerin menfaatleri doğrultusunda, gerektiğinde çatışacağım, gerektiğinde uzlaşacağım.
  • Bugün burada, Yalanca Meydanı’ndan, yönetimimizi oluşturacak tüm arkadaşlarımdan daha fazla olmak şartıyla, çıkarlarınızı koruyacağıma; yorulmadan, bıkmadan, usanmadan, yaşamınızı ve günlük hayatınızı güzelleştirme adına, tüm benliğimle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum.”

Tören seçilmişlerin resmi evrakları imzalamasıyla sonra sona erdi.
Kaynak: www.rodopruzgari.com