YUNUS EROL ÖĞRETMEN 1962/1967

Dernek sekreterimiz Ramadan Apturahman, BAKEŞ'te yapmış olduğu Azınlık Basını taramasında; Batı Trakya'da haftalık yayınlanan ve 2 Eylül 1967 Cumartesi tarihli, 437 sayılı AKIN Gazetesinde, köyümüzde görev yapmış Türkiye kontenjan öğretmenlerinden YUNUS EROL öğretmenin  köyümüz halkına yönelik veda yazısını bulmuştur. Yazı aynen şu şekildedir:

" MEGA PİSTONLU KARDEŞLERİME

Beş yıl önce Anavatan'dan öğretmen olarak sizlere bir kutsal idealin heyecanı ile koşmuştum. Şimdi de aynı heyecan, ayrılışın üzüntüsü ile beni sarsıyor. Görevimin süresi boyunca, Mega Piston köyü halkı ve aziz Komotinililerden gördüğüm yakın ilgi hayatımın en tatlı hatıra zinciri olarak yaşayacaktır. Okulun tüm kadrosu ile de karşılıklı anlayış ve samimi işbirliğine dayanan bir ödev şuuru içinde çalıştık. Bu uzun devre boyunca  ırkdaşlarımın çocuklarına eğitim ve öğretim dalında hizmet edebildiysem ne mutlu... Hizmetimin blançosu bana hız veren biricik iftihar tablosu halinde çoçuklarımında gurur vesilesi olacaktır.
Görev sürem tamamlandığı için Batı Trakya'daki ırkdaşlarımdan ayrılacağım. Bek öok tatlı hatıralarla bağlandığım dost ve arkadaşlarımdan ayrılışımın derin ızdırap ve üzüntüsü ile doluyum. Şu heyecanlı anımda beni teselliye sevk eden başlıca amil, vatana dönme ve milletime kavuşma realitesidir.
Sevgili öğrencilerimden öğrenim hayatlarındaki ilerleme ve başarılarını vatandan imkânlar ölçüsünde izleyeceğim. Bütün Batı Trakya'lı ırkdaşlarıma en halis duygularımla arz-ı veda ediyorum.
Sizlere Tanrı'dan sağlık, başarı huzur diliyorum.
Hoşçakalınız; idealist, ırkdaş ve kardeşlerim...
YUNUS EROL
Mega Piston Köyü Türk Öğretmeni"