11. HIDIRELLEZ ETKİNLİĞİMİZ BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ...

11. HIDIRELLEZ ETKİNLİĞİMİZ BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ...


Köyümüz Kültür ve Folklor Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğimizin 11.si bu yılda köy meydanında başarıyla gerçekleşti. Bu yıl ki etkinliğe Türkiye'den misafir olarak gelen TRT İstanbul Radyosundan Türk Halk Müziği  Ses Santçısı İclal Akkaplan damga vurdu...
Saat 14:00 da Dernek Başkanı Naim Kâzım'ın açılış konuşmasıyla başklayan etkinliğe; Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, DEB PARTİSİ Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençlerbirliği'ni temsilen Taha Hüseyinoğlu, Celâl Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi Encümen Heyeti Kasadarı Mehmet Emin, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, Faik Besimoğlu, İleri Listesi Başkanı Av. Önder Mümin ve Eyalet Seçimleri liste adaylarıyla birlikte yöreden çok sayıda soydaş katıldılar.
Konuşmaların ardından köy çokularımız ve Nermin Sütçü şiirler seslendirdiler. Kına gecesi ve Ramazan Davulu temsilleri yaptılar. Ardından Mümin Ali yönetimindeki Türk Gençlerbirliği Saz ekibi, hemen ardından da her yıl olduğu gibi HRİSTOS HATZOPULOS NOTA MÜZİK OKULU, nefis müzik ziyafeti sundular. 
Bu yıl ki 19. Kiraz Festivali için onur konuğu olarak davet edilen ve 2001 yılında rahmetli Cem Karaca ile ilk Festivalin sanatçılarından olan, TRT İstanbul Radyosu'nun değerli Türk Halk Müziği ses sanatçısı İclâl Akkaplan ve yol arkadaşı Nursen Tutak Bağcı etkinliğimize misafir olarak katıldılar.
Etkinliğin sunumu geşen yıllarda olduğu gibi yöresel kıyafetiyle ÖZLEM HÜSEYİN yaptı...