KÜLTÜR ve FOLKLOR DERNEĞİ YÖNETİM KURULUNUN ANKARA GEZİSİ

Köyümüz Kültür ve Folklor Derneği Yönetimi, Naim Kazım başkanlığında 5-7 Ocak 2018 tarihleri arasında Ankara'ya bir gezi düzenledi. Bir gece konaklamalı gezi kapsamında başta Anıtkabir olmak üzere, Eski Meclis, Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi ziyaret edildi. Grup 7 Ocak 2018 Pazar geç saatlerde köye döndü.
HABER: CA

BÜYÜK MÜSELLİM KÜLTÜR VE FOLKLOR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN

5-7 OCAK 2018 ANKARA GEZİSİ NOTLARI

YAZAN: NAİM KAZIM

 

Gümülcineden (5/1/2018) saat 13:35 Kamil Koç Otobüs şirketiyle Kipi-İpsala sınır kapısına doğru yola koyulduk. Deli İbrahim köprüsünü geçiyoruz, Şapçı kasabasından da yolcu almak üzere ilerliyoruz. Yolcularımızı aldık 14:10 Kösemescit istikameti üzerinde EGNATIA Otobanına girdik. 14:50 sularında Dedeağaç yolcularını da alarak tekrar Kipi- İpsala sınır kapısına doğru ilerliyoruz. 15:00 da Kipi sınır kapısına ulaştık. 15:40 ta Türk sınır kapısı İpsala’ya ulaştık. 16:15 te İpsala gümrüğünden çıkarak, İstanbul yönünde yola koyulduk.

16:45 Malkara sınırları içindeyiz. Şu anda Türkiye saati 18:00.

18:15 Malkara üzerinden Tekirdağ’a ilerliyoruz. 19:00 Tekirdağ şehir merkezindeyiz. 20:12 Kumburgaz’a saptık. Çatalca Büyük Çekmece Hadımköy güzergahındayız.  Saat 20: 25 Avcılara 10 Km kaldı. İstanbul Otogarına doğru yol alıyoruz. Altınşehir, Başakşehir geçildi. Eski adı Esenler Otogarı, yeni adı 15 Temmuz Şehitler Otogarına saat 20:50 de varıyoruz. 22:10 otogarda bulunan Cumhuriyet Camii’ni ziyaret ediyoruz. Camii’nin inşaatı 2002 yılında tamamlanmıştır. Saat 23:59 itibariyle Ankara yönüne hareket ettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsünü, Şile ,Beykoz, Kavacığı geçtik. Saat 03:00 da Bolu yolu üzerinde Kuzin Et Lokantasında yarım saatlik mola verdik. 04:00 Bolu üzerinden Ankara’ya yol almaktayız. Bolu Bey’ine karşı başkaldırıp dağa çıkmış Koroğlunun dağlarını yavaş yavaş tırmanıyoruz. Saat 04:10 Büyük Tünele girdik. 04:30 Bolu Yakuplardan Ankara’ya yol almaktayız. 04:45 Bolu Gerede’deyiz. 06:30 da Ankara otogarı AŞTİ’ye vardık. Büyük ve ferah bir otogar. Alt katından Ankara’nın her yönüne metro ulaşımı var. 65 yaş ve üzerine ücretsiz olan Metrodan kısa bir zaman diliminde Başkent Öğretmenevine varıyoruz. 07:00 itibarıyla girişlerimizi tamalayıp odalarımıza yerleşiyoruz. Akabinde sabah kahvaltılarımızı burda edip, Anıtkabir hareket ettik.Takvimler 6 Ocak 2018 saat 10:30. Bizlere yardımcı olan Salmanlı köyünden Okan Halil Rahim kardeşimiz, Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Kendisine buradan birkez daha teşekkürlerimizi iletiriz. Anıtkabir’e önce Aslanlı Yoldan, askerin nöbet değişimi sırasında ziyarete başladık. Sırasıyla mozale ardındın Misakı Milli kulesinden başlayan Anıtkabir Müzesini gezdik. Atamızın Türk Milleti için yapmış olduğu devrimleri anımsadık, hem duygulandık ,hem de tazelendik. Ruhu Şad olsun. Ziyaretin ardından hemen Anıtkabir yakınında bir restoranta grup olarak yemek molası verdik. Ardından Eski Meclis ve Mehmet Akif Ersoy’un evi gezildi. Eski mecliste Lozan Antlaşmasının imzanlandığı tarihi masa ilgimizi çekti. Bu masa bizleri Lozan mimarı İsmet İnönü'yüde anımsattı. Ruhu Şad olsun. Saat 21:00 Öğretmenevi lobisindeyiz. Derneğimiz önceki başkanı, yönetim kurulu üyemiz Cevat Abdurrahman’ın Eskişehir Pansiyon okul arkadaşlarından Hakan Kızıltaş ve Eşi, Mehmet Ali Gök kardeşlerimizle çay eşliğinde hoş sohbette bulunduk. Kendilerine buradan tekrar selamlarımızı iletiyoruz. Zaman su gibi akıp geçti. Odalarımıza çekilip, dinlenceye çekildik.

7 Ocak 2018 Pazar sabahı saat 08:00 da Kahvaltılarımızı edip, dönüş için toparlandık. Değişik, uzun yıllar anılarımızda yer edecek bu kısa ziyaretimizi, köyümüz insanıyla da “buralara nasıl birlikte geliriz” düşüncesiyle ayrılışın hüznüyle metro üzerinde AŞTİ’ye yol alıyoruz. Saat 12:00 itibarıyla İstanbul istikametinden eve dönüş yolculuğumuz başladı. Saat 18:00 da Otogardaydık. 22:00 da Gümülcine’ye hareket edecek otobüsümüz için üç saatlik zamanıda Topkapı Surlarını ziyaretimizle tamamladık. Saat 02:45 sularında Gümülcine’ye vardık.

Bizlere bu olanağı sağlayan başta köyümüzün değerli büyüğü Faik Besimoğlu’na ve emekleri geçenlere yönetimim adına çok teşekkür ediyorum. Daha geniş bir katılımla, köyümün değerli insanlarıyla birlikte tekrar buraları ziyaret etmeyi umuyorum.