NAİM KAZIM ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ...

Köyümüz değerlerinden Naim Kâzım öğretmen tedavi gördüğü Gümülcine Devlet hastanesinde bu akşam üzeri hayatını kaybetti...
Bilindiği üzere uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden değerli öğretmenimiz 13 Aralık 2020 Pazar akşamı yaşam savaşını kaybetti.
Köyümüz Kültür ve Folklor Derneğinde 3. dönem başkanlığını da yapan Naim Kâzım öğretmenimize Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz...

NAİM KÂZIM Gümülcine'nin BÜYÜK MÜSELLİM köyünde 1945 yılında doğdu. İlköğrenimini köyünde yaptıktan sonra, Türkiye'ye geldi.Antalya Aksu ve İstanbul Ortaköy öğretmen okullarında okudu. Mezun olup 1966 yılında Batı Trakya'ya döndü. Ancak yunan makamlarınca çalışmasına izin verilmedi. Halen doğduğu köyde ikâmet eden Naim Kâzım rençberlikle geçimini sağlamıştır. Şiir,deneme,eleştiri gibi türlerde ürünler veren Naim Kâzım'ın şiirleri, Batı Trakya basını dışında Türkiye, KKTC, Almanya ve Yuguslavya'da yayınlandı. Atatürk için yazdığı "Aşk Her Yanımız Sana" adlı şiiri simon Soltaridis'in "kiriakatiki" adlı kitabında yayınlanmıştır. Batı Trakya'da Modern şiirin temsilcilerinden sayılabilecek olan Naim Kâzım, sanat gücü oranında yeterince tanınabilmiş değildir.

DERNEĞİMİZ YÖNETİMİNDEN

TAZİYE

 

 

Derneğimiz üçüncü başkanı Sn. Öğretmen Naim (Kadir) Kâzım’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içersindeyiz.

Merhum başkanımız, değerli öğretmenimiz Naim (Kadir) Kâzım’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, öğretmenler camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

 

13/12/2020

 

Büyük Müsellim Köyü

Kültür ve Folklor Derneği

Yönetim ve Denetim Kurulları Adına

 

BAŞKAN

Özlem Hüseyin